Opprop mot kulturkutt i Bergen

I oppropet #vivilskapeibergen går et samlet kunstfelt i Bergen til forsvar for kommunens ordninger for de selvstendige kunstnerne.

«Vi, Bergens kunstnere, ser med bekymring på den økonomiske utviklingen i byen vår. Det er tydelig at det sittende byrådet kommer til å gjennomføre betydelige kutt i alle sektorer av kommunen. Vi ser med uro på denne utviklingen, som vil få konsekvenser på mange nivå, samtidig er vi engstelige for at politikerne våre kanskje ikke forstår i hvor stor grad kommunens kulturmidler går til å skape livskvalitet for innbyggerne.»

Slik åpner et nytt opprop mot kulturkutt i Bergen kommune. Et samlet kunstfelt ber om at kommunen i den kommende budsjettprosessen:

  • Verner om prosjektmidlene til kunst og kultur
  • Verner om stipendordningene
  • Verner om støtten til infrastrukturen for den frie kunsten (gallerier, scener, verksteder, interesseorganisasjoner m.m)
  • Ivaretar den gode fagkompetansen i kulturadministrasjonen

«Stikk i strid med oppfatningen om at kunstnere utelukkende er mottakere av midler, er veksten i kulturnæringene på landsbasis like høy som i næringslivet generelt.Offentlige tilskudd er avgjørende for at verkene kan bli til. Dette fører både til økonomisk vekst, mer sysselsetting i kulturnæringene og glede for folk flest som kan nyte teater, film, musikk, litteratur, dans og alt annet som skapes.»

Les mer og signer oppropet her.