Nå kan du laste ned ebøker fra Digitalbok, men ifølge Dagbladet skuffer Norges første ebokhandel stort. I tillegg til et beskjedent antall norske titler er det mest oppsiktsvekkende ifølge Jan Omdahl at nettbutikken er uviklet på multimediaplattformen Flash, noe ikke alle har installert på PC-en. Det stenger mange kunder ute.
Ifølge Omdahl er det grunn til å frykte at bokfolket er i ferd med å gjenta musikkindustriens feilslåtte strategi fra de siste ti årene, nemlig at delingskulturen på nettet skal motarbeides og forbrukerne tvinges til ønsket atferd gjennom juridisk og teknologisk krigføring.
Gyldendals Bjarne Buset sier Aftenposten at man er på jakt etter en bred bransjeløsning for e-bøker, og Omdahl håper bokbransjen bruker erfaringene fra musikkbransjen til noe mer fornuftig enn enn å planlegge krig mot ulydige boklesere. Av de store forlagene, er det bare CappelenDamm som har inngått en avtale med Elittera, som driver Digitalbok.
Ebøker er blitt en stor suksess i USA, etter at Amazon i fjor lanserte Kindle, deres første lesebrett basert på elektronisk papir. 10 prosent av de 190 000 tilgjengelige bøkene selges nå i digitalt format, mens Kindle skal ha solgt i 400 000 eksemplarer. Det er mer enn iPod i sitt første år. Og Kindle-brukere kjøper i snitt 2,6 ganger så mange bøker som før.